Design a site like this with WordPress.com
Get started

Pesteri si monumente UNESCO

In cadrul programului Weekend Activ, la inceputul lunii aprilie va invitam in una dintre cele mai frumoase iesiri de weekend! Vom merge in Rezervatia Naturala Rusenski Lom, la sud de Dunare, vom vizita Pestera Orlova Chuka – a doua ca marime din tara vecina, apoi vom face o drumetie prin Canionul Lomului si ii vom admira frumusetea. Pe traseu vom descoperi Bisericile rupestre de la Ivanovo, monument inscris pe listele UNESCO !

Valea Lomului este un loc cu totul special! “Nu credeam sa exista un loc atat de frumos asa aproape de Bucuresti” ne spunea un participant la aceasta iesire:) Intr-adevar, este un loc plin de magie, cu un peisaj fermecator si cu o spiritualitate speciala!
Ne vom indrepta mai intai spre Pestera Orlova Chuka, iar explicatiile pline de umor ale ghidului, cantecele sale vesele si jocul de lumini din pestera vor transforma vizita intr-o experienta plina de farmec! Apoi vom vizita Biserica rupestra de la Ivanovo – monument UNESCO si vom intra pe traseele din Canionul Lomului, cu peretii sai abrupti de calcar, in care apa si mai apoi oamenii au sapat forme si galerii incantatoare, unde vom gasi alte bisericile ascunse in peretii de clacar!

Bisericile rupestre de la Ivanovo
TabereCuSuflet.091Monumentele rupestre de la Ivanovo sunt inscrise in patrimoniul UNESCO din anul 1979. Bisericile sunt sapate in stanca, la peste 30 m inaltime, si au fost locuite de catre calugari isihasti intre secolele XIII-XV. Bisericile detin o valoare culturala si istorica deosebite datorita picturilor murale pastrate in cinci din multele biserici de piatra. Pictori talentati au pictat peretii acestora in fresce realiste -o adevarata comoara a picturii medievale.Mai multe detalii

Pestera Orlova Chuka
TabereCuSuflet0025In rezervatia naturala Rusenski Lom se gasesc cateva sute de pesteri, insa cea mai mare si mai cunoscuta este Orlova Chuka sau Cuibul de Vulturi! Situata la o inaltime de 40 m deasupra Canionului Negru, este a doua ca marime din Bulgaria! Mai multe detalii

Weekend Activ

Ce: Drumetie, explorare Biserici rupestre, vizita ghidata in Pestera Orlova Chuka

Cand: Duminica, 2 aprilie

Unde: Valea Lomului (Bulgaria)

Obiective: Bisericile rupestre de la Ivanovo si Pestera Orlova Chuka

Dificultate traseu: Traseul are 5 km si poate fi parcurs fara probleme si de copii. Vizita la biserici presupune sa urcam pe niste scari sau sa ne cataram.

Cine: Iesirea este deschisa exclusiv pentru membrii Asociatiei Tabere cu Suflet. Mai multe detalii
In cazul in care nu sunteti membru si doriti sa deveniti, va rugam sa completati Formularul de Inscriere

Ce oferim: Ghid traseu, masa picnic, taxa intrare obiective (pestera si biserici rupestre) si garantia unei ture frumoase:)

Cat costa: 150 lei
Reducere 20% pentru detinatorii de carduri Fii Activ! Mai multe detalii 

Servicii extra: La cerere putem sa oferim transport, costul fiind de 100 lei / persoana, pret care include taxele de pod si vinieta pentru Bulgaria.

Inscrieri: aici. La aceasta tura locurile sunt limitate. Ocuparea lor se face in ordinea inscrierii. Dupa inscriere veti primi un email automat, urmand ca ulterior unul dintre organizatori sa va trimita confirmarea de participare, precum si programul detaliat cu ora si locul de intalnire.

Detalii: Mai multe detalii veti primi dupa ce va inscrieti. Iata cum a fost la una din ultimele iesiri la Orlova Chuka si Ivanovo.


Weekend Activ este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea unui stil de viata sanatos in randul Copiilor, prin stimulalarea Competitiei si a Sportului in natura. In cadrul acestui proiect ne propunem sa vara la Catarat, Drumetie, Echitatie, Ture Velo sau Culturale, iar iarna la Schi si Snowboard. Astfel putem impartasi si altora bucuria miscarii in aer liber, combinata cu descoperirea unor locuri inedite.

Foto: Tabere cu Suflet

One response to “Pesteri si monumente UNESCO”

  1. […] Duminica, 2 aprilie, va invitam in una dintre cele mai frumoase iesiri de weekend! Vom merge in Rezervatia Naturala Rusenski Lom, la sud de Dunare, vom vizita Pestera Orlova Chuka – a doua ca marime din tara vecina, apoi vom face o drumetie prin Canionul Lomului si ii vom admira frumusetea. Pe traseu vom descoperi Bisericile rupestre de la Ivanovo, monument inscris pe listele UNESCO! Mai multe detalii […]

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: